10 Ocak 2011 Pazartesi

17. Gün: Güçlü Bir Özgüven Nasıl Geliştirilir

Hayallerinizi gerçekleştirmek için sağlıklı bir özgüven geliştirmeniz gerekir. Hayallerinizi gerçekleştirmak için gerekli kişisel yeteneklere doğuştan sahip olduğunuza inanmanız gerekir. Hiç bir zaman gerçekten önemli olan birşeyleri başaramamış olsanız bile hayallerinizi gerçekleştrebilecek potansiyele sahip olduğunuza inanmalısınız.


Unutmayınki her ne kadar bunları gerçekleştirmek için gerekli yetenekleriniz henüz gelişmemiş olsada eğer siz bu hayalleriniz gerçekleştirebilecek potansiyele sahip olmasanız bu hayallerede sahip olmazdınız. Aklınızı hayal ettiğiniz hayata içten gelerek odaklayın hayallerinizin kaçınılmaz olarak gerçekleşeceğini bilin. Bu kararlılık huygusu sağlıklı bir özgüven güvenin temelidir.

Zihninizi odaklayarak özgüvende dahil olmak üzere ihtiyaç duyduğunuz tüm kişisel özelliklerinizi geliştirebilirsiniz. Burada anahtar hatıralarınız negatif yönlendirmeler için değil yapıcı yönlendirmeler için kullanmaktır. Kişisel başarılarınızı gözden geçirin şimdiye kadar başardığınız küçük yada büyük şeyleri. Yarım kalan başarılarınızın nedenlerini düşünün. Neden yarım kaldı aynı hataları tekrar yapmayın. Öz güveninizi yada şevkinizi kaybettiğinizde başarmakta olduğunuz işlerinde yarım kaldığını göreceksiniz. Oysa tüm başarılarınızın arkasında özgüveniniz vardır.

Pek çok insanın özgüveni yıkılmıştır. Çünkü onlar geçmişteki başarısızlıklarına yoğunlaşmıştır. Elbetteki onlarıda düşüneceğiz ve başarısızlıklarımızdaki hataları bulacağız ama başarılarımıza yoğunlaşacağız. Aslında ne zaman gerçekten isteyip özgüvenle bir işe girişmişsek ve bu şevki, özgüveni sonuna kadar sürdürebilmişsek o işlerin başarı ile tamamlandığını göreceğiz. Asla unutmayın başaranlarla aynı güçtesiniz sadece sizin odağınız başarı değil, ya dağınıksınız yada başarısızlıklara odaklanmışsınız. Küçükken hepinizin yaptığı mercekle kağıt yakma deneyini düşünün. En sıcak günlerde bile güneşe tutatark bir gazeteyi yakamazsınız ancak bir mercekle bunu çok kolaylıkla başarabilirsiniz. Mercek güneşin ışıklarınımı güçlendirdi hayır sadece bir noktaya odakladı.

Herkes geçmişte başarısızlıklarla karşılaşır siz neden farklı olasınızki. Geçmişteki başarısızlıkların yolunuzu tıkamaması için farklı olarak ne yapmanız gerekir. Sadece pozitif enerjinize odaklanın, ve bu enerjiyi hayatınıza pozitif deneyimler katmak için kullanmaya karar verin.

Şimdi zenginliği hayatınıza çekme yeteneğinizi artımak için iradenizi geliştirmeye karar verdiniz. Zenginlik bilincine sahip olma arzusu sizin için gerçek bir amaç oluşturdu. Şu anda bu yazıyı kazara okumuyorsunuz. İstekli ve öğrenmeye açıksınız ve evrenin yaratıcı gücü size bunları öğretmekten mutlu. Bu dersleri inana ve istekle özümsemeyi ve zahmetsizce hayatınıza uygulamayı kabul edin. Başarılı bir hayat kurabilme yeteneğiniz olduğuna kesinlikle emin olun.

Beş dakikanızı aşağıdaki sözlerin doğruluğunu hissetmeye ayırın:

HAYALLERİME UYGUN BİR YAŞAM KURABİLECEĞİMDEN KESİNLİKLE EMİNİM. YAŞAMIMDA BOLLUK VE ZENGİNLİK YARATABİLECEĞİMDEN KESİNLİKLE EMİNİM.

Günün Egzersizi: Hayatınızdaki başarıları hatırlayın. Siziş geçmişte beşerılı kılan yeteneklerinize odaklanın. Hyatnızdaki en önemli üç başarınızı yazın. Bu başarıların hayatınıza getirdiği memnuniyet duygusunu hissedin.

1 yorum:

  1. Gerçekten olumlu değişimler oldu hayatımda... Hedeflerim belirlendi ve hedeflerime odaklandıkça daha da imkanlı gelir oldu.. İmkanlar ortaya çıkmaya başladı... Birde şöyle bir şey yaşadım sürekli olarak... Derslerde söylenen terkinlerin kendiliğinden ruhuma adapte olduğunu farkettim.. 30 günün sonunda tekrar yazacağım... Teşekkürler... Bu internette bulabileceğim en değerli paylaşım...

    YanıtlaSil