17 Ocak 2011 Pazartesi

5. Gün : Kendinizi Diğerlerinin Negatif Etkisinden Kurtarmak.

Kendinizi bir insan olarak gelişme üzerine odaklamasınız. Kaçınılmaz olarak dirençle yüzyüze geleceksiniz yada negatif insanlarla ve negatif iç konuşmalarla karşılaşacaksınız.

KENDİNİZİ NEGATİFLİKTEN KURTARMALISINIZ.

Negatif insanlardan ve negatif durumlardan kaçının. Gelişmeye çalışırken hiç kimsenin negatif düşüncelerini size empoze etmesine izin vermeyin. Yeni düşüncelerinizin ve tavırlarınızın kaynağını yada yaşamınıza akan paranın  nereden geldiğini onlar tamamen sizi destekleyecek ve teşvik edecek kimseler olmadıkça kimseye açıklamak zorunda değilsiniz.

Hiç kimse ile yeni düşüncelerinizi tartışmayın ve savunmaya kalkmayın. Onları duymazdan gelin hatta yeni düşünce sisteminizi ve bu programın prensiplerini anlamayacak kimselerden uzak durun. Bu işin kolay kısmı.

Zihninizden durmaksızın gelen negatif  iç sesinizide susturmak zorundasınız. Bütün negatifliklerin, eleştirilerin ve kuşkuların yerine hayatınızdaki her şeyi değiştirebileceğiniz gibi güzel bir inanç koyun.

Problemleriniz yokmuş gibi davranmak yada herşeyin düzgün gittiğini varsdaymak zorunda değilsiniz. Ancak problemlerinizi çözebileceğinizin ve amaçlarınıza ulaşabilecek potansiyelinizin olduğunun farkında olmalısınız. Bunlar boş hayaller değil kelimesi kelimesine gerçeklerdir.

hayatınızdan negatifliği uzaklaştımanın en kolay yolu geleceğe iyimser bakmaktır.Muhtemelen geçmişiniz negatif düşüncelerle ve acı ile doludur. Fakat siz gelişirken bu acıları yanınızda sürüklemenizin gereği yok.

Yaşamınızı ruhunuzun pozitif ifadesine çevirecek güce sahipsiniz. Yaşamınızda sizi tatmin etmeyen herşeyi değiştirebilecek güce sahip olduğunuzun farkına varın. Bu bilgi size çevrenizi saran negatifliklerle başadebilmeniz için direnç kazandıracaktır. Ayrıca pozitiflik ve iyimserlik ile problemleri gelişmek için fırsata çevirmek daha kolaydır.

Beş dakikanızı aşağıdaki sözlerin doğruluğuna ayırın.

NEGATİF İNSALARDAN UZAK DURACAĞIM VE NEGATİF İÇ KONUŞMALARI ENGELLEYECEĞİM. DEĞİŞTİRMEYE KARAR VERİRSEN HER TÜRLÜ PROBLEMİMİ ÇÖZEBİLECEĞİMİ BİLİYORUM. ŞİMDİ EKONOMİK ZENGİNLİĞE KARAR VERDİM VE HEDEFİME ULAŞACAĞIM.

HAREKETE GEÇİN : gelecek hakkında iyimserlik negatiflikten kurtulmanın en kolay en kestirme yolu. Bu gün kendinize kendinizi karamsar, gergin, veya kuşkucu hissettiğinizde ve diğer zamanlarda tekrarlayabileceğiniz; kısa, basit bir pozitif cümle bulun. Örneğin "Ben, sağlıklı, varlıklı ve  başarılıyım." yada " hergün hergün daha iyi oluyorum" yada sadece "Herşey istediğim gibi gidiyor." Kendinizi rahat hissedeceğiniz bunlara benzer bir cümle bulun yada bunlardan birini seçin ve gün içinde sık sık söyleyin.

3 yorum:

  1. "Benim kaderimde zengin ve mutlu olmak var. Ben her zaman mutlu olacağım. Bu benim kaderim :) "

    YanıtlaSil
  2. NEGATİF İNSANLAR ETRAFIMDAN ŞAŞIRTICI BİR ŞEKİLDE UZAKLAŞTI ÇOKTA İYİ OLDU.ŞİRKETİMİ KURMAYA HAZIRLANIYORUM ÇOK YAKINDA BUNU MÜJDESİNİ VERECEĞİM BURADANDA :)SAĞLICAKLA...:)

    YanıtlaSil
  3. Sukurler olsun hersey cok yolunda mutluyum umutluyum.sayenizde tesekkur ederim💕💕💕

    YanıtlaSil