11 Ocak 2011 Salı

15. Gün: Çaba Harcamadan Nasıl Yaşıyacaksınız

Hayatımız hakkında o kadar çok olumsuz düşüncelerle doldurulduk ki, tam olarak nasıl mutlu olacağımızı hatırlamamız bile bir mucizedir. Her seferinde yaşamın bir mücadele olduğu, çalışmanın zor olduğu, sorunları çözmenin muazzam bir efor istediği, para kazanmanın zor çok zor olduğu bize hatırlatılıyor.


Kültürümüz aşırı derecede bireyselik üzerine kurulmuş durumda, yarışma ve tüketicilikten sıyrılıyoruz. Gerçekten rahatlamak ve hayatın akışından zevk almak zahmetsiz yaşamdan zevk almak gelişimimizin bir parçaso olacak. Gerçekte eforumuzu ruhsal durumumuzu ortaya çıkarmaya ve yaratıcı enerjimizi kullanmaya harçıyacağız.

Sadece toplumsal beklentilerimizin ardına bakarsan nasıl kandırıldığımızı rahatça görebiliriz. Doğal hayat özel bir efora gerek duymadan dinamik, aktif, devamlı büyüyen ve gelişen bir yapıya sahiptir. Dünyada gerçekten önemli olan herşey zorlu çabalarla değil, bilinçli irademizi kullanarak yapılmaktadır. Dünya ormanı büyümesini kolayca sürdürüyor, mevsimler kolayca değişiyor, bünyelerimizde ki hücreler mikroskopik bir hücreden entellektüel bir varlığa değişiyor. Vucudunuz sizi hayatta tutabilmek için yüzlerce karmaşık işlemi birden yapar ancak bilinçli iradeniz bunların çoğunun farkında bile olmaz.

Öğrenmemiz gereken şey bilinçli irademizin yaşamsal fonksiyonlarla hiç bir şekilde ilgilenmediği. Evrenin işleyişini yöneten derin bir güç var ve siz bu güçün nasıl vucudunuzdaki her hücrenin ve dünyadaki tüm yaşayanların ihtiyaçlarını karşılıyorsa sizin tüm ihtiyaçlarınızı karşılayacağına inanç geliştirmelisiniz.

Bilinçli iradeniz sadece yaşamınızın odağını yönetmek için kullanılmalı. Bilinç hangi yönde gelişeceğinizi seçer sonra içinizdeki sonsuz enerji görevi tek başına yürütür. Parayı hayatınıza hiç bir ekstra efor harçamadan çekebileceğinizi fark edin.

Açıkçası enerjinizi fiziksel dünyada kullanmanız gerekecek ancak bunu yaparken stresli değil zevk alarak hoşluk duygusu içinde kullanın. Beyninin nasıl çalıştığını hala bilmeyenler için zor bir çalışma, sizin için hayat kolay ve hoş.

Beş dakikanızı aşağıdaki sözlerin doğruluğunu hissetmeye ayırın.

EVRENİN SONSUZ GÜCÜ TÜM İHTİYAÇLARIM KARŞILAYACAĞINA İNANIYORUM. KAYGILANMAMA VEYA MÜCADELE ETMEME MGEREK YOK. SADECE HAYATIMDAN ZEVK ALMALI VE ZENGİNLİĞİ BOLLUĞU KOLAYCA ZAHMETSİZCE HAYATIMA ÇEKEBİLECEĞİMİN FARKINA VARMALIYIM.

Günün Egzersizi :

Bu günü egzersizi gayretsizlik. Sadece bilinçli iradenizi bundan sonra kaygılanmak için kullanmamaya karar verin. Ne zaman düşüncelerin zihninizde gerginlik yarattığını fark ederseniz dikkatinizi amaçlarınıza yöneltin ve sonsuz gücü olan bilinçaltınızı bırakın detaylarla uğraşsın.

1 yorum:

  1. bu sayfayı hazırlayan TURHAN beye yürekten teşekkür ederim. Çok kaliteli bir yazı dizisi olmuş.heyecanla yapıyorum

    YanıtlaSil