10 Ocak 2011 Pazartesi

16. GÜN: Gerçek Zenginlik İçin Anahtar

Şükretmek gerçek zenginliğin anahtarıdır. Eğer bankada milyonlarca liranız varsa ve tüm enerjinizi bunları başkalarından nasıl koruyacağınızla yada bunları kaybetmemek için ne yapacağınızla geçiriyorsanız gerçekte zengin değilsiniz demektir. Günlük ihityaçlarınızın karşılandığının farkına vardığınızda, şu anda sahip olduklarınıza ve hayatta olduğunuza şükrettiğinizde gerçekten zenginsiniz demektir.


Daha öncede belirttiğimiz gibi, amaçlarınızı hayatınıza daha hızlı çekmek için amaçlarınızın sizin için zaten gerçekleştiğini mümkün olduğunca kuvvetli hissetmeleisiniz. Olmuş gibi yapmak bunun bir yolu, tüm hayalleriniz gerçek olmuş gibi rol yapabilirsiniz. Önemkli olan hayalleriniz gerçekleştiğinde yaşayacağınız sevinci mümkün olduğunca hissetmektir. Bu nedenle amaçlarınız gerçekleştiğinde neler hissedeceğinizi düşünün ve bunları amaçlarınız başarı ile gerçekleşmiş gibi rol yaparak, oldukça yoğun bir şekilde hissedin. Bu hislerdeki enerji gelişimizin için gerekli olayları ve nesneleri düzenler. Şükür etmek şu anda sahip olduklarınızın değerini bilerek bundan duyulan mutluluğu ifade etmek hayatınıza çekmek istediğiniz yeni deneyimlerin yaratacağı memnuniyetide daha iyi hissetmenize yardımcı olur. Hem sizi iyimser, memnun bir ruh haline sokar ki işte asıl anahtar budur.

Bugün hayatınızdaki tüm olumlu şeylerin listesini çıkarın ve bunlar için şükredin. Arkadaşlarınız ve sevdikleriniz için teşekkür edin. Yedikleriniz için teşekkür edin. Akıl ve beden sağlığınız için teşekkür edin. Gelişebildiğiniz ve öğrenebildiğiniz için teşekkür edin. Hayatınızda şimdiye kadar farkına varmadığınız basit, küçük ancak elinizden alındıklarında değerini anlıbileceğiniz şeyleri fsrkedip bunlara sahip olduğunuz için minnettarlığınızı belirtin.

Öyleyse, sahip olduğumuz zenginliklerin için (görebilmek bile bir zenginliktir sadece sahip olmayanlar değerini bilir) memnuniyetinizi hissedin, hayatınıza zenginlikleri çekebilmenin psikolojik prensiplerini öğrendiğiniz için memnuniyet duyun. Eğer gerçek, samimi bir pozitif memnuniyet duygusu oluşturamıyorsanız kendinize şu soruyu sorun. “Sahip olduklarımı hangisi için şükran huygusunu hissetmeliyim.” Bu soruyu sorduğunuzda zihniniz size yanıtla gelecektir.

Bundan sonra ne zaman para harcasanız bunu şükrederek yapın. Kendinizi fakir hissetsenizde harcayacak paranız olduğuna şükredin. Yiyecek yemeğiniz olduğuna şükredin, bu geceyi geçirecek sıcak bir yatağınız olduğuna şükredin. Zenginlik bilincinin geliştirilmesinde şükür etmek en önemli ve en basit adımdır. Her fırsat bulduğunuzda şükretmeyi deneyin.

Beş dakikanızı aşağıdaki sözlerin doğruluğunu hissetmeye ayırın:

ŞU ANDA SAHİP OLDUĞUM TÜM ZENGİNLİKLER İÇİN MİNNET DUYUYORUM. GELECEKTEKİ REFAHIM VE HEYECANLI TECRÜBELERİM İÇİN ŞÜKRAN DOLUYUM.

Günün Egzersizi:

Beş dakika sahip olduğunuz için minnet duyduğunuz herşeyi yazın. Hayatınızda özel olan herşeyi, sahip olduğunuz ve sahip olmaktan minnettar olduğunuz herşeyi “bütün organlarım çalışıyor”, “hapiste değilim”, “sıcak su akan bir musluğum var” gibi yüzlerce şey yazabilirsiniz bunlar size çok basit gelsede dünya üzerinde bunlara sahip olamayan o kadar çok insan varki. Önümüzdeki 24 saatte bunlara bir çok kez bakın ve bunara sahip olduğunuza şükredin. Hayatınızdaki basit şeylere teşekkür etmek sizi imtiyazlı kılmanın bir yoludur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder