6 Ocak 2011 Perşembe

28. Gün: Nasıl İyilik Kaynağı Olunur

Umarım sizi hayatınızın dümenin, tüm kontrolün elinizde olduğu gerçeği konusunda yeterince etkilemişimdir. Düşüncelerinizin gücü doğrultusunda gelecekte yaşayacağınız tecrübeleri yaratırsınız. Bu zihninizi inanılmaz derecede özgürleşebileceği bir durumdur fakat aynı ölüde sorumlulukta getirir.
Artık tüm yaşadıklarınızın sorumluluğunun tam olarak sizde olduğunun farkına varmalısınız. İyilik, kötülük, güzellik ve çirkinlik ne yaşıyorsanız sizin elinizde. Bu sizsiniz ve sadece siz zihninizin hangi tecrübeleri size yaşatacağını seçebilirsiniz. Muhtemelen ailenizden ve çevrenizden, arkadaşlarınızdan ve düşmanlarınızdan sınırlı yaşamak sınırlı hayaller kurmakla ilgili gereğinden fazla yardım almışsınızdır. fakat eninde sonunda neye inanacağınız konusunda özgürsünüz ve seçim tamamen size ait.

Artık başkalarını suçlamayı yada bir dış neden aramayı bırakın; biri sizi kandırmışsa ona sizi kandırması için siz izi vermişsinizdir ya beklentilerinizle yada bilgisizliğinizle. "Neden daha iyi değil" demektense "nasıl daha iyi yaparım" diye sormalısınız. Hayatınızın, zenginliğinizin, ve mutluluğunuzun sorumluluğunu alın. Ve tüm bunları iyileştirmeye karar verin.
Paranın sizi sorumluluklarınızdan kurtaracağını sanmayın. Kararlı bir şekilde odaklanmış düşüncenin gücünü bilen bir insan olarak çevrenizdeki hatalı düşüncelerinin mağduru insanlara yardım edin. onların düşünce şekillerini değiştirin. Artık sorumluluğunuz iki kat arttı. özgün ruhsal gücünüzü dünyayı daha iyi bir hale getirmek için kullanmalısınız. Zenginliğinizle, yaratıcılığınızla, insanların mutluluk içinde yaşayacağı bir dünya yaratılmasına katkıda bulunmayı insanlığa borçlusunuz. Cesur ve atak olun, evrenin sonsuz zenginliğini ve bu zenginlikle gelen sorumluluğu kabul edin. Bu tutumla bu dünyadaki iyiliklerin gücüne sahip olursunuız.

Beş dakikanızı aşağıdaki sözlerin doğruluğunu hissetmek için ayırın;
SINIRSIN ZENGİNLİĞİN SORUMLULUĞUNU ÖZGÜRCE VE SEVİNÇLE KABUL EDİYORUM. GÜCÜMÜ KENDİ HAYATIMI VE BAŞKALARININ HAYATINI İYİLEŞTİRMEK İÇİN KULLANABİLDİĞİM İÇİN GURUR DUYUYORUM.  

GÜNÜN EGZERSİZİ: Hayatınızda yada çevrenizdeki birilerinin hayatında iyileştirme ihtiyacı duyduğunuz şey nedir. Bugün memnun olmadığınız bir durum seçin ve "nasıl daha iyi hale getiririm" diye düşünün. Seçtiğiniz durumu iyileştirmek için küçük yada büyük bir eylem seçin ve yerine getirin. Bir tene yapıcı bir eylememkarar verin ve yerine getirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder