15 Ocak 2011 Cumartesi

7. Gün: Modern Bilimin En Büyük Sırrı

Zenginlik yolunda ilerlemek istiyorsanız en başta kabul etmeniz gereken bir gerçek vardır.  Fiziksel evrenin anlamsız, sorumsuz, rastgele olduğu ve insanın tesadüfler arasında  kimyasal bir kaza sonucu oluştuğu düşüncesini elemelisiniz.

Aslında kesinlikle tersi doğrudur. Evren yaşayan, bilinçli, tüm fiziksel gerçeklikleri gösteren bilgili bir varlıktır. Düşünceler, duygular, akıl ve yaşam tarzı evrenimizin esasıdır.

Protonlar elektronlar ve diğer tüm temel yapı taşlarının aslında enerjinin ve bilginin değişik şekilleri olduğunu modern bilim bize ürkütücü bir şekilde gösterdi.

Evrendeki herşey enerjinin dolaşımı ve değişiminin bir ürünüdür. Fiziksel olarak yaşadığımız tüm tecrübeler fiziksel duyularımızı kullanarak o enerjiyi yorumlama şeklimizin sonucudur.

Bunu kavramak gerçek özgürlük ve kişisel gücümüze sahip olmanın ilk adımıdır. Eğer evrenin rastgele, anlamsız ve kötü bir yer olduğuna inanırsanız tecrübe edeceğiniz hayatta o şekilde olacaktır. Diğer yandan eğer beyninizin yaşayacaklarınızı yönettiğine inanırsanız evren size tüm ihtiyaçlarınızı verecektir. ve siz bunun doğruluğunu teyid edeceğiniz tecrübeler yaşıyacaksınız.

Bu günki egzersizimiz evrenin enerjisini hissetmek. Vucudunuzda çalıştığınızı sizin için nefes aldığını hissedin, kalbinize itaat ettiğini, hastalıklarla savaştığını ve hücrelerinizi onardığını hissedin. Bu enerji vucudunuzdan akarak dünyanızı şekillendiriyor ve aynı şekilde vucudunuzu şekillendiriyor.

Aşağıdakilerin doğruluğunu hissetmek için beş dakikanızı ayırın.

FİZİKSEL GERÇEKLİĞİN GÖRÜNÜŞÜNE DAHA FAZLA ALDANMAYACAĞIM. EVRENİN YARATICI ENERJİSİNİN BANA DOĞRU AKTIĞINI HİSSEDİYORUM. VE DÜNYADAKİ KENDİ TECRÜBELERİMİ ŞEKİLLENDİRECEK ENERJİYE SAHİP OLDUĞUMUN FARKINDAYIM.

GÜNÜN EGZERSİZİ: Beş dakika sessizce ve hareketsizce oturun ve vucudunuza doğru akan enerjiyi hissedin. Evrenin sesinin beyninize dolduğunu ve bir ışık demetinin gözlerinizden beyninize aktığını hissedin.
Şimdi düşüncelerinizin aynı yollarla dünyanızı şekillendirmek için dışarıya aktığını hayal edin. Gerçeğin bunun harfi harfine aynısı olduğunu hayal edin ve hayatınızı değişrtirmek için  bilinçli bir şekilde bundan sonra her zaman pozitif ve yapıcı düşünceler göndermeye karar verin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder